Honung

Kände igår att jag började få ett munsår på överläppen. En känsla som är svår att beskriva men det liksom sticker och blir ömt där munsåret har bestämt sig för att bryta ut och börja förpesta tillvaron.

Jag tänkte tipsa om hur jag gör för att bli av med denna plåga, för det är är precis vad denna åkomma är enligt mig (okej, det kanske finns värre saker i livet än ett munsår men det här toppade min kväll så det är vad ni får läsa om).

Så fort jag känner av den där stickande känslan så stryker jag på ett tjockt lager med fast honung. Obehagskänslan försvinner nästan direkt.

Honung är känt för sina antibakteriella egenskaper och kan användas till mycket förutom att söta té med. Jag brukade tvätta ansiktet med honung och det fungerade riktigt bra.

Men nu är det alltså min kur för att förhindra munsår. Man kan behöva smörja ett par gånger under dagen för att honungen ska kunna göra sitt jobb. Jag kan inte lova att det hjälper varje gång men är man snabb och gör det så fort det börjar sticka så dyker inte  munsåret upp i 9 fall av 10.

Hur gick det då? 

Munsåret på överläppen bröt aldrig ut men imorse började det sticka på underläppen istället så nu kör vi en ny kur och hoppas på det bästa.
Lycka till!

❤❤❤

pixelstats trackingpixel

Leave a Reply