Lektion 7 och 8

Nej, min frånvaro härifrån beror inte på att jag har gett upp ridningen. Faktum är att jag tycker det är fantastiskt kul på varje lektion. Jag är bara inte så konsekvent när det kommer till att berätta om det.

Mitt minne är inte heller i ett sådant skick att jag kommer ihåg exakt vad vi gjorde under lektion 4, 5 & 6. Det jag minns är att jag fick byta häst till en pigg dam vid namn Argentina. Smackar någon annan på sin häst anser Argentina att det även gäller henne och så sätter hon fart haha. Hon är även en smula envis och vägrar att gå först. Hon följer helst efter någon annan och gärna obekvämt nära trots försök från mig att skapa mer avstånd till ekipaget framför oss.

Lektion 7 kommer jag dock ihåg för då fick vi rida ut. Alltid lika pigga och entusiastiska Argentina kände inte för att skritta utan ville helst trava hela tiden. Att gå i ledet var inte heller npgon höjdare. Jag menar vem vill gå efter någon när man kan gå bredvid… Inte ens smala stigar i nerförsbacke kunde hindra min trogna kuse från att försöka sig på lite trav men som tur var lyckades jag avbryta dessa tappra försök. Att rida i lätt sits i kombination med att befinna sig utomhus med en spattig häst fick mig nog att glömma det mesta jag har lärt mig tidigare. Min hållning var hemsk och jag spände mig något ofantligt, fy vad trött i benen jag var efteråt.

I fredags hade vi lektion 8. Vi fortsatte att träna på att rida i lätt sits och red även över bommar på marken. Argentina vägrade att vänta på sin tur utan hängde glatt på Bambina som var före oss. Vi skulle börja med att skritta över bommarna men det ansåg Argentina antagligen vara alldeles för tråkigt för hon satte av i trav men van vid henne som jag är vid det här laget (om man kan räknas som van efter att ha haft en häst fyra gånger) så tappade jag inte fattningen. Ridläraren skrattade mest åt oss. Hon sa efteråt att hon tyckte jag var bra på att försöka kontrollera A även när hon vill hitta på egna ridvägar och övningar.

Nästa vecka har vi teori och veckan efter det blir det hästbyte.

❤❤❤

pixelstats trackingpixel

Leave a Reply