Höstens sysselsättning

Gissa vad jag ska sysselsätta mig med i höst…

Jag ska börja rida!

På fredag om två veckor har jag min första lektion och det är allt lite pirrigt. Jag har aldrig ridit på ridskola förut men det är inte allra första gången jag sitter på en häst. Har ridit ett par gånger under åren men jag har aldrig fått lära mig grunderna vilket har gjort att jag alltid kännt mig osäker uppe på hästryggen. Min förhoppning är att jag nu ska kunna arbeta bort den osäkerheten.

Igår åkte vi till Hööks för att testa ridstövlar, hjälm och säkerhetsväst. Tror den stackars expediten plockade fram varenda stövel som fanns men ingen kändes klockren. Alla var så höga i skaftet så de skavde i knävecket. Jag måste ha onormalt korta underben eller så är jag bara kinkig men skönt var det inte. Bestämde mig för att testa ett par ridskor och shortchaps istället och det kändes genast bättre, mycket mjukare för mina lågt sittandes knäveck. Kom även hem med en hjälm, ridbyxor, handskar och strumpor.

Nästa inköp blir en säkerhetsväst men måste testa lite fler för att hitta en som passar mig bra. Sen är jag good to go för tillfället.

Får en chans att testa alla mina prylar nu på lördag då vi ska rida turridning på islandshästar.

Ni kommer säkerligen få höra hur det var, om jag efteråt ser fram emot hösten på Smedstad ridsportcenter eller om jag börjar terminen med skräcken i halsen.

Puss på er

❤❤❤

pixelstats trackingpixel

Leave a Reply