Lektion 2

Så blev det äntligen fredag och dags för ridlektion nummer 2. Trots förra gången nederlag, som ni kan läsa om här, så hade jag verkligen sett fram emot den här veckan.

Förhoppningen var att jag skulle få en liten och beskedlig häst så att mitt mod inte skulle svika mig än en gång. Efter en kik på dagens hästlista så såg jag att jag var uppskriven på en äldre herre vid namn Pommac.

Turligt nog för mig så gick Pommac lektionen innan vilket betydde att han redan var iordninggjord. Jag var ju inte så otroligt delaktig i tränandet av momenten sadling och tränsning förra gången så det gjorde mig ingenting alls att inte behöva sätta de kunskaperna på prov.

Tjejen som lämnade över Pommac försäkrade mig om att han var stor men snäll vilket lugnade mina nerver en aning. Att jag var iklädd säkerhetsväst och hjälm gjorde nog också sitt för att jag inte skulle känna mig lika hispig som förra veckan.

Väl inne i ridhuset fick vi ställa upp i mitten av ridbanan. Jag vill säga att det kallades för mittlinjen men jag är inte alls säker på om det faktiskt var det rätta namnet. Minnet blir lidande när man försöker fokusera på att inte ramla av haha. Sedan skrittade vi runt banan och tränade på att få hästarna att göra halt och sen börja skritta igen. Det var ungefär det vi hann med under dagens lektion eftersom de flesta av oss behövde ha hjälp med att ställa in stigbyglar, sitta upp och som jag, lyckas att få upp stigbyglarna igen efter ridningen.

Tillbaka i boxen siktade Pommac direkt in sig på sin mat och jag var väl inte världens mest populära när jag satte fast honom i väggen för att sadla av honom.
Allt som allt var det en bra kväll. Jag ser redan fram emot nästa vecka.

❤❤❤

pixelstats trackingpixel

Leave a Reply