Lektion 3

Jag ser verkligen fram emot ridlektionerna varje vecka och det är väl tur det när jag har lagt ner så mycket pengar på denna nya hobby haha.

Vi hade en ny lärare och jag tror att vi kommer ha henne i fortsättningen också. Hon verkade väldigt pedagogisk och bra så jag tror det blir toppen. Vi fick börja med att skritta och göra halt om vartannat för att repetera det vi gjorde under lektion 2.

När vi sedan skulle göra halt för att ridläraren skulle förklara nästa övning så kände Pommac inte alls för att stå still. Jag måste ha gett honom väldigt otydliga hjälper stackarn, för senare under lektionen hade han inga svårigheter med att stå kvar tills jag bestämde något annat. Ska försöka tänka på det till nästa gång, att bli tydligare med vikthjälperna. Angående det lingvistiska så gissar jag hej vilt, så om någon som läser det här är mer ridvan än vad jag är så får ni gärna lämna en kommentar med de rätta orden och uttrycken.

Övning två var i alla fall att lära oss olika ridvägar i ridhuset. Som tur var hade jag tagit på mig mina glasögon för annars hade jag inte haft en chans att se bokstäverna på väggarna. Har bokat en synundersökning för linser nu på lördag för jag vill helst inte rida i glasögon. Så håller tummarna för att linser ska vara något för mig.

I slutet av timmen fick vi trava! Vi övade lite innan i skritt på att rida lätt och sen var det bara att skänkla på. Jag höll fast mig i sadeln men tyckte jag lyckades få in rytmen ganska bra. Läraren sa efteråt att det hade sett lätt ut för mig så något rätt gjorde jag antagligen haha. Det var i vilket fall som helst superkul! Jag hade trott att det skulle kännas läskigt men det var verkligen bara roligt.

Så här glad ser man ut efter en ridlektion : )

❤❤❤

pixelstats trackingpixel

Leave a Reply