Äventyret med jeansen

Alltså, jag har en sådan himla otur med jeans just nu. Innan jag blev gravid med Milo så gick jag till JC för att få hjälp med att välja ut ett par snygga jeans. De satt nog en aning tight men när försäljaren glatt utropar att det ser superbra ut så drogs magen automatiskt in lite till och min inre röst sa att “Ja, det här blir toppen! Jeansen är inte alls för små…”

Snabbspola framåt till den dagen då dessa byxor ska tas på hemma. Jeansen passar ju inte alls! Hur mycket magen än försöker dra in sig så väller det ut över byxlinningen och ärligt talat så kommer jag inte kunna andas om jag ska försöka hålla in magen hela dagen. De alltför dyra jeansen läggs tillbaka i garderoben och används inte igen.

Detta har hänt flera gånger. Fråga mig inte varför jag inte bara har gått tillbaka med dem till butiken för jag minns faktiskt inte.

Efter att Milo föddes och gravidbyxorna blivit för stora (alla jeans borde göras med med en sån mudd för övrigt, det är så himla skönt) och jag tröttnade på att gå i mjukisbyxor hela tiden så hittade jag alla dessa oanvända jeans i garderoben. Efter ett skrattretande försök att få på sig byxorna lades de återigen in i garderoben. Ett par gamla jeans som jag någon gång fått av mamma lyckades jag få på mig och de satt bra ett tag men när gravidkilona försvann mer och mer så försvann även passformen på dessa. Det kändes som att jag inte gjorde annat än att gå och dra i dem för att de inte skulle hasa ner. Jeansen i garderoben gick fortfarande inte att få på och tillslut gav jag bort dem till min lillasyster istället för att de skulle ligga där och håna mig varje gång jag letade kläder.

Förra veckan testade jag två par jeans inne på New Yorker  (jag testade även typ 300 par på MQ men det behöver vi inte prata om). Båda paren satt jättebra. Lite högre midja som höll in de sista spåren från gravidmagen och dessutom var de billiga! Jag köpte ett par av dessa. Nu har jag använt dem ett par gånger och de är för stora… På riktigt! Det är nog inte meningen att jag ska ha jeans. Jag får gå och dra upp dem hela tiden och det gör mig galen. Så fort jag har slutat att amma ska jag börja använda klänning och strumpbyxor istället. Det är smidigare.

❤❤❤

 

pixelstats trackingpixel

Leave a Reply