Nattlinser

I samma veva som jag började att ta ridlektioner så bestämde jag mig för att testa på endagslinser. Jag märkte nämligen efter första lektionen i ridhuset, att alla de där bokstäverna som sitter uppsatta längs med väggarna, de såg jag inte… överhuvudtaget. Det var ju mindre bra tänkte jag och kom på den lysande idéen att jag borde ha linser. 

Berättade glatt om min insikt för maken som föreslog att jag först skulle testa att rida med mina glasögon för att se om det blev bättre. Det var ju inte alls det svaret som jag var ute efter men han är en aning mer förnuftig och sansad än vad jag är när jag får för mig något så det blev glasögon ett par veckor först.

Självklart såg jag bättre med glasögonen men kände ändå att linser skulle vara fruktansvärt smidigt så en synundersökning bokades och genomfördes. Eftersom jag bara rider en gång i veckan och min syn inte var i hemskt skick (trodde jag iaf) så skulle jag ha endagslinser. Dock visade det sig att min syn hade försämrats rejält sen min senaste undersökning och optikern föreslog istället månadslinser eller nattlinser. Här borde jag antagligen ha sagt att jag börjar nog med endagslinserna för att se om det fungerar bra. Impulsiv som jag är bad jag henne berätta mer om nattlinserna istället. Detta beslut skulle senare leda till en mindre utskällning från maken men var i längden ändå ett bra val (utskällningen hade jag dock klarat mig utan).

Vad är då nattlinser undrar ni?

Jo, nattlinser är precis vad det låter som, linser som man har på natten. Under natten lyfter linsen hornhinnan vilket gör att man nästa dag ser bra utan några hjälpmedel. Det låter kanske konstigt eller för bra för att vara sant men det fungerar.

Att sätta i linserna har inte varit lätt för mig. Jag har kämpat och velat ge upp mer än en gång. Det var bara tack  vare Ludwigs hjälp som jag fortsatte att försöka. Linserna är nämligen hårda och det innebär att de måste sättas i på rätt plats direkt och för mig som aldrig har gillat att peta mig i ögonen så var det en utmaning.

De första gångerna satt jag i över en timme men det gjorde mig bara mer frustrerad så jag satte en gräns på 30 minuter. Om jag inte hade fått i linserna då eller om det bara gick att sätta i en så fick det vara helt enkelt. Nu går det bättre. Igår fick jag i linserna på 3 minuter! Jag är riktigt stolt över mig själv!

Nattlinser fungerar inte för alla slags synfel men fråga din optiker om du tycker det låter intressant. Undrar du något så fråga på så ska jag göra mitt bästa för att svara.

❤❤❤

pixelstats trackingpixel

Leave a Reply