Lektion 19

Min nittonde ridlektion ägnades åt markarbete. Den här gången fick jag göra iordning Gravve både innan och efter lektionen och det gick över förväntan. Så fort jag öppnade boxdörren och visade grimman så sänkte han huvudet så jag kunde få på den lätt och smidigt. Det kändes verkligen superbra och jag kommer sörja när jag inte får ha honom längre. Jag vågade till och med kratsa hovarna på honom, dock bara framhovarna, bakhovarna känns lite läskigt än men jag klarar nog av det snart också. En av tjejerna i min grupp hjälpte mig med sadling och tränsning så vi inte skulle bli sena men benskydden fick jag ta med mig in i ridhuset för de visste jag inte riktigt hur de skulle sitta.

Lektionen bestod som sagt av markarbete. Vi fick fortsätta träna på att trava i lätt sits och sedan red vi en liten bana över bommar på marken. Se den eminenta teckningen nedan.

Man skulle börja skritta och vid starten så började man trava. Vid första konen (den lilla triangeln) ställde man sig upp i lätt sits och red sedan över bommarna. Vid andra konen saktade man av till skritt, sedan svängde man in på volten, gjorde en volt, kom tillbaka till konen, ställde sig i lätt sits och skrittade över de andra bommarna. Vid sista konen började man trava och travade tillbaka till mitten av ridhusets kortsida. Andra varvet gjordes alla moment i trav. Glasklart eller hur? 🙂

Jag hade riktigt kul, både i stallet och under lektionen. Härligt när man får den känslan!

//

Linda

pixelstats trackingpixel

Leave a Reply