Vad har hänt?

Då var vi redan inne på andra veckan i januari. Leon gick tillbaka till förskolan i måndags och jag försöker få till någon slags rutin med Milo här hemma. Det går väl sådär, allt beror nämligen på om han fortsätter sova efter att jag har sövt honom och sen lägger ner honom i sin säng. Lyckas jag inte med det så blir jag antingen sittandes i soffan med ett sovande barn i famnen och hinner inte göra något nämnvärt eller så har jag ett vaket men trött barn som vägrar somna om. Sömn och mat är verkligen det viktigaste för att hålla sig glad och det gäller alla i den här familjen.

På fredag börjar ridningen igen och det är lite nervöst, tänk om jag har glömt bort allt?! Den här terminen ska jag försöka att bli modigare när det gäller att sköta hästarna. Det är mitt mål att inte behöva få hjälp varenda gång jag ska gå in i boxen även om jag är förevigt tacksam till de som ställde upp för mig förra året.

Efter lektionen ska vi sätta oss i bilen och åka ner till Mönsterås för att hälsa på Ludwigs mormor och morfar, så det blir en lång dag.

 

Mormors begravning


Förra veckan så var det dags för mormors begravning. Det var en väldigt fin och glädjefylld predikan. Prästen gjorde ett superbra jobb och allt kändes verkligen som en hyllning till mormor och hennes liv. Jag sjöng Hallelujah av Leonard Cohen och även om jag själv tyckte det lät en aning svajigt ibland så var det inget som någon annan tänkte på tror jag. Fick många fina komplimanger efteråt så det kändes bra.

Mormors födelsedag för ett par år sedan. Fem generationer på samma bild Leon, jag, mormor, mamma & gammelmormor. Idag är både gammelmormor och mormor borta. Jag saknar dem!

 

Födelsedagsfirande

Samma vecka besökte vi även Strandgatan två för att fira mamma som fyllde år i slutet av december. Det var jag, Ludwig, Leon, Milo (han bowlade inte så mycket dock), mamma, mina systrar och yngsta systerns pojkvän som var med. Jag kan nu konstaterar att jag är helkass på bowling haha. Verkligen urdålig. Jag har inte bowlat på flera år och det märktes kan jag säga. Jag missade nästan hela tiden. Skulle ha behövt ett staket som Leon fick när det var hans tur för det var som att mitt klot hade bestämt sig för att bara åka ner i rännan. Tillslut fick jag till några träffar men nästa gång blir det biljard, det är jag bättre på (tror jag iaf , det var ju ett par år sedan sen sist det med).

Firandet avslutades med god mat, även det på Strandgatan två. Väldigt smidigt att inte behöva ge sig iväg till ett nytt ställe när barnen var med. För mig blev det revbensspjäll men så här i efterhand skulle jag hellre ha valt halloumispett för även om marinaden på köttet var god så fann jag inte själva köttet särskilt välsmakande. Det var absolut inget fel på maten som serverades, jag rekommenderar verkligen restaurangen, det är bara det att jag på senaste tiden börjat välja bort kött då det inte faller mig i smaken längre. Tyvärr glömmer jag ibland bort det när jag väl sitter där med menyn i handen och ser alla olika kötträtter. Det är på något sätt inpräntat i mig att man ska välja kött när man går ut på restaurang, fråga mig inte varför för det kan jag nog inte svara på.

Helgen avslutades med en söndagsmiddag hemma hos barnens farfar. Alltid lika trevligt att bli bortbjuden på mat.

//Linda

pixelstats trackingpixel

Leave a Reply