Recension – Dr Bronner’s Patchouli Lime Lotion

För ett par månader sedan bestämde jag att jag ville börja fasa ut onödiga kemikalier från mitt badrumsskåp. Bland det första som inhandlades var en ny bodylotion. Jag har tidigare använt Body Butter från The Body Shop som jag alltid har tyckt bra om. De både luktar gott, återfuktar bra och har en bra konsistens. Aningen svåra att ge upp helt enkelt och jag trodde att de innehöll enbart bra saker eftersom de marknadsförs som bra för miljö, inga djurtester osv. Okej, enbart bra saker är kanske att ta i men jag hade ingen tanke på att de kunde innehålla skadliga och hormonstörande ämnen. The Body Shop blev förövrigt nominerade till Svenska Greenwashpriset 2015 och därför försöker jag numera att inte aktivt välja dem när jag handlar.

Men hur hittar man en värdig motståndare när man faktiskt har varit väldigt nöjd med en produkt? Jag har ärligt talat haft jättesvårt för det här och inte haft en susning om vad jag ska välja för märken. Jag hade helst velat ha en lista med alla de bästa produkterna inom ekologisk hudvård och bara kunnat välja utifrån den men tyvärr är det inte så enkelt tydligen.

Jag har jättesvårt att besluta mig för saker när det kommer till att välja skönhetsprodukter och ju mer jag letade desto jobbigare blev det. Tillslut var jag tvungen att sluta vela och valet hamnade alltså på Dr Bronner Patchouli Lime Lotion.

Nu var det ett tag sedan som jag började använda den här produkten men jag minns tydligt att min första tanke var Nope! För det första så var jag inte ett fan av doften. Blomdofter är inte min grej och den doftar ganska starkt. För det andra var den väldigt rinnig men det värsta var att lotionen på något sätt stelnade när jag smörjde in mig. Det kändes som att den inte gick in i huden utan lade sig som en hinna utanpå vilket gjorde att jag kände mig alldeles stel. Den här känslan försvann inte med tiden men jag vande mig mer och mer vid den. Det blev även bättre efter att jag hade rakat benen haha men jag tänker ändå inte köpa den här bodylotionen igen. Den var inte alls vad jag var ute efter så mitt sökande fortsätter.

Har du några förslag på produkter som jag borde testa så let me know. Det är mycket att hålla reda på i denna kemikaliedjungel och jag är bara i början av min resa. Kanske kan mitt letande hjälpa andra som är i samma sits som jag.

//

Linda

pixelstats trackingpixel

Leave a Reply