Lektion 18

Efter andra ridlektionen i fredags så kändes det verkligen riktigt roligt att vara tillbaka på hästryggen. Första lektionen red jag Bambina som visserligen var trygg i ridhuset men som var en mardröm i stallet. Jag är verkligen inte redo för en häst som försöker bitas, sparkas och göra livet allmänt miserabelt för mig. Ett av mina mål den här terminen är just att klara av att vara själv inne hos hästarna i boxen men Bambina gjorde det totalt omöjligt att börja försöka nå det målet. Som tur är finns det många fantastiska tjejer i stallet och de hjälper gärna till om man ber snällt, något jag är evigt tacksam för.

I vanliga fall brukar vi ha samma häst ett par lektioner men jag tackar min lyckliga stjärna för jag fick en ny häst i fredags – Gravve. Dock fick jag inte öva på mitt mål den här gången heller för Gravve gick tre lektioner varav jag hade honom i mitten så inget fixande behövdes från min sida. Passade på att hänga inne hos en av de andra tjejerna som jag rider tillsammans med och hennes obeskrivligt snälla häst istället. Det var välbehövligt och självförtroendet växte en aning.

Under lektionen så tränade vi på att sitta ner två steg, stå ett och tvärtom när vi travade. I vanliga fall när man rider lätt i trav så står man vartannat steg och sitter vartannat. Att sitta ner i två steg var inte lätt haha. Hjälp, vad jag studsade omkring haha. Det var lättare att få in rytmen att stå i två steg och sitta ett. Det svåraste för mig var dock att överhuvudtaget få Gravve att börja trava. Han totalvägrade och jag vågade inte riktigt skänkla på så mycket som jag kanske borde ha gjort. Inte ens när jag fick ett spö så ville han röra sig fortare än i lugn skritt. Tillslut lyckades jag iaf på något sätt få honom att börja trava och efter det så gick det lättare. Nu vet jag till nästa gång om jag får honom igen att jag måste vara mer bestämd annars så händer det verkligen inte ett dugg.

Längtar till nästa fredag, ridningen är verkligen en höjdpunkt på veckan 🙂

//

Linda

pixelstats trackingpixel

Leave a Reply