Lektion 20

Dressyr

Lektion nr 20 och dags att byta häst. Den här gången fick jag rida Sune och jag hade sista passet med honom. Han var väldigt snäll och trygg under ridlektionen , aningen seg men när jag fick ett spö så blev det bättre fart på honom. Han tog till och med några galoppsprång innan jag lyckades få honom att sakta av.

Denna lektion tränade vi på att kunna kontrollera och bestämma över hästen. Det är inte alltid så lätt när det är andra hästar runt omkring i ridhuset. Ibland vet man liksom inte om det är jag som styr eller om hästen bara följer efter sina kompisar. Det gick rätt bra. Sune gjorde det han skulle helt enkelt.

När vi skulle gå tillbaka till stallet så gick det bra ända tills vi kom in i boxen, då bestämde Sune att han var hungrig och gjorde en helomvändning och jag hade inte så mycket att säga till om kände jag. Det är ju typiskt att precis när jag börjar känna mig lite mer självsäker så får jag en häst som inte alls vill vara medgörlig i boxen. C kom och hjälpte mig  och hon lyckade vända Sune och sätta fast honom. Han fann sig sedan i att bli ryktad men när jag skulle försöka kratsa hovarna så började han bli sur. Jag fegade ur totalt så C fick ta över men hon lyckades bara kratsa en hov för Sune totalvägrade att lyfta andra framhoven och försökte bitas. Mer hjälp hämtades och till slut blev alla hovar kratsade och Sune fick bli lämnad i fred med sin mat.

Nästa gång har vi teori vilket innebär after ride 🙂 After ride är helt enkelt vår version av after work och vi är ett gäng som ska ut och äta. Ska bli trevligt. Förra gången hade jag med mig Milo och han var jättesnäll men nu ska jag få vara barnfri och det kan vara riktigt härligt från gång till gång.

pixelstats trackingpixel

Leave a Reply