En vecka i förkylningens tecken

Det blev visst en hemmavecka för mig och barnen. Ja, jag och Milo är ju alltid hemma men Leon drog på sig en förkylning i helgen så han har fått vara hemma från förskolan. Lite besviken blev han i morse när jag sa att han skulle vara hemma idag med för det innebär att han missar femårs, stackarn. Han missade förra veckan också men jag lockade med att vi kunde skriva ut målarboksbilder från internet och ha femårs hemma istället.

Jag är glad att jag inte behöver fundera över att ha honom hemma när han är lite småkrasslig. När man jobbar så blir det alltid en vägning av exakt hur dåligt barnen eller man själv mår och om man klarar av en dag utanför hemmets lugna vrå. Därför är det så skönt att inte ens behöva fundera på saken. Hoppas dock att han ska må bättre nästa vecka så han kan få komma iväg och leka med sina kompisar ett par timmar.

Glada trots diverse förkylningsbesvär.

Igår kväll kände även jag att jag började bli lite krasslig. Har ont i halsen och det har även börjat klia en del så snart sitter jag väl här och hostar och snorar jag med.

Milo hade feber i lördags men det berodde nog på tänder och inte på förkylning. Han har nu fyra tänder i överkäken och tre i underkäken, fy vad fort det går. Kan fortfarande amma som tur är, han har blivit bättre på att inte använda gaddarna i de situationerna. Matmässigt har han blivit lite kinkig igen och tycker att jag bara borde servera honom rån och smoothies på ett ungefär. Så därför är det skönt att amningen fortfarande fungerar. Har inga direkta planer på att sluta än. Tycker det är alldeles för mysigt att amma. Dessutom är det smidigt att kunna ta fram tutten när det krisar haha.

Febrig liten snutt.

 

Provsitter Leons förra bilbarnstol. Det kommer bli skönt att inte behöva kånka omkring på babyskyddet mer, även om det är smidigt ibland.

 

 Puss på er ♥

pixelstats trackingpixel

Leave a Reply