Lektion 22, 23 & 23

Okej, för att vara helt ärlig så kommer jag inte riktigt ihåg vad vi gjorde på lektion 22. Det står att vi höll med markarbete och att jag hade Sune men jag får skylla mig själv när jag inte skriver de här inläggen på en gång.

Lektion 23 kommer jag ihåg. Ludwig var iväg så mamma skulle ha barnen hemma hos sig under min lektion. Vi åkte in lite tidigare för att ta en sväng på stan, äta lite osv och precis när jag har parkerat bilen så får jag ett sms där det står att alla lektioner är inställda… Så det som skulle ha varit lektion 23 blev istället en myseftermiddag/kväll med mamma. Det är inte helt fel det heller.

Lektion 23… igen. I fredags fick jag en ny häst. En stor fux vid namn Rendy-Red. Jag lyckades vända henne i boxen men sen ville hon inte ta ett steg så jag fick be en tjej som gick förbi utanför att puffa lite på henne så jag skulle kunna sätta fast Rendy haha. Jag måste verkligen arbeta på att bli mer bestämd och visa att det är jag som bestämmer. Jag är bara så rädd för att bli biten i armen eller något i den stilen. Det gick iallafall bra att borsta henne när hon väl satt fast men när det var dags att sadla och tränsa så blev hon smått tjurig. Stackars C som hjälpte mig höll på att bli biten. Fick ta hjälp av en till tjej för att bli klara.

Väl i ridhuset så gick det bättre. Satt väldigt bra i Rendys sadel och stiglädren var en perfekt längd. Det kan ibland vara svårt att hitta rätt längd på stigbyglarna men nu behövde jag inte ändra något. Gick superbra att trava och svänga. Vi tränade serpentinbågar både i skritt och i trav. Det kändes riktigt bra. Det ända som var lite jobbigt var att Rendy var lite snubblig men inget hände som tur var. Bra övning för balansen. Vi fick även testa att galoppera lite men Rendy vägrade så vi travade bara.

pixelstats trackingpixel

Leave a Reply